Universal Acceptance Day - #Internet4all

22 maart 2023
Dinsdag 28 maart staat wereldwijd in het teken van de eerste "Universal Acceptance Day". Universal Acceptance (UA) heeft als doel dat alle geldige domeinnamen en e-mailadressen werken in alle softwaretoepassingen.

UA gaat over nieuwe TLD's (die bijvoorbeeld meer dan 2 of 3 karakters hebben zoals .amsterdam), maar ook over domeinnamen en emailadressen met niet-latijnse karakters (zoals straße.de, example.ελ of überhaupt@example.nl).

Platform Internetstandaarden organiseert op 28 maart een open dialoog bijeenkomst over UA met deelnemers van onder andere ICANN, SIDN, en Rijksdienst voor Identiteitsgegevens. Het doel is om meer zicht te krijgen op de problematiek en daarnaast op mogelijke oplossingen en acties.

"Universele acceptatie is een fundament voor een echt wereldwijd, meertalig internet", aldus Sally Costerton, interim-president en CEO van ICANN. "De allereerste Universal Acceptance Day zal helpen dit tot bloei te brengen door bewustzijn van UA te creëren en de tools te bieden die nodig zijn om ervoor te zorgen dat alle internettoepassingen, apparaten en systemen werken met alle geldige domeinnamen en e-mailadressen."

Voor meer informatie:

  • https://uasg.tech/ua-day/
  • https://www.icann.org/ua