Criteria voor 'Hall of Fame voor Hosters'

Criteria voor opname

Een hoster die opgenomen wil worden in de Hall of Fame voor Hosters moet voldoen aan de onderstaande criteria.

 1. Eigen domein 2x 100%: De eigen domeinnaam van de hoster, waarop de bedrijfswebsite actief is, scoort 100% in zowel de website- als de e-mail-test van Internet.nl;
 2. Aanbieden van hostingdiensten: De hoster biedt expliciet hostingdiensten aan voor websites en e-mail op zijn bedrijfswebsite zonder beperkingen in het klantenpubliek (zoals verenigingen en clubs);
 3. Klantdomeinen 2x 100%: De hoster biedt haar klanten de mogelijkheid om 100% te scoren in zowel de website- als de e-mailtest op Internet.nl;
 4. Handelsregister: De bedrijfsnaam van de hoster staat genoemd als handelsnaam in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel of in een vergelijkbaar buitenlands register;
 5. Alleen op verzoek: Opname in deze Hall of Fame is vrijwillig en kan de hoster aanvragen via vraag@internet.nl.

Overige spelregels

 • Gebruik van onze badge: Alleen hosters die in deze Hall of Fame staan, mogen de bovenstaande Internet.nl compliant badge gebruiken in hun eigen communicatie-uitingen. Als je de badges op je website wilt gebruiken, moet het domein van die website overeenkomen met de vermelding in de Hall of Fame.
 • Volgorde: De namen van de hosters in de Hall of Fame worden telkens getoond in willekeurige volgorde.

Geautomatiseerde controles op compliance

Het Internet.nl dashboard wordt gebruikt om regelmatig te controleren of de hosters die in de Hall of Fame voor Hosters staan nog steeds een dubbele 100%-score (mail en web) scoren voor hun eigen domein. Dit is een geautomatiseerde controle en wordt twee keer per maand uitgevoerd. De testrapporten voor de opgenomen hosters zijn openbaar beschikbaar.

Verwijdering

Niet-conforme hosters worden handmatig verwijderd op basis van de volgende criteria en regels:

 • Als de testresultaten voor web of mail onder de 100% zijn gedurende 3 opeenvolgende scans (ongeveer 6 weken), ongeacht welke subtests falen.
 • Wanneer we nieuwe (sub)tests meewegen in onze algemene testscore (het percentage), geven we hosters in onze Hall of Fame een respijtperiode van 2 maanden (vanaf de datum van meewegen) om volledig compliant te worden (dubbele 100%-score).
 • Verwijdering vindt plaats voor een periode van ten minste 3 maanden, waarna de hoster handmatig een nieuwe aanvraag moet indienen om weer in de lijst te worden opgenomen.
 • De contactpersoon van de hoster ontvangt een bericht over de verwijdering.
 • Er zal geen communicatie plaatsvinden voorafgaand aan de verwijdering; het is de verantwoordelijkheid van de hoster om ervoor te zorgen (en te controleren) of het eigen domein nog steeds een dubbele 100%-score (voor mail en web) heeft.

Als er een andere reden is waarom een hoster niet opgenomen zou moeten worden in onze Hall of Fame voor Hosters, stuur dan een e-mail naar vraag@internet.nl met een goed onderbouwde argumentatie.